Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ένα και δύο και...πολλά αυγουλάκια

Έχετε αυγουλάκια;Όταν χρησιμοποιείτε στο φαγητό,τα τσόφλια κρατήστε τα. Αυτή την εποχή ο άντρας μου επιστρέφει πάντα με μια τσαντούλα αυγουλάκια φρέσκα,χωριάτικα,βιολογικά από κοτούλες οικόσιτες. Από αυτά κρατάω το κέλυφος,το πλένω καλά με λίγο ξύδι,το στεγνώνω και σπάζοντάς το το φυλάσσω σε βαζάκι. Μάζεψα αρκετά,τώρα έχω αρχίσει δεύτερο γύρο διαδικασίας. Ελάτε να φτιάξουμε πίνακα με την τεχνική eggshell: Πέρασα ένα πολύ σκληρό χαρτόνι με λευκό χρώμα.Όταν στέγνωσε άπλωσα σε όλη την επιφάνεια ατλακόλ,έριξα τα θρυμματισμένα τσόφλια,τα πάτησα με το χέρι να κολλήσουν καλά. Τίναξα το χαρτόνι,για να φύγουν τα περίσσια. Όταν στέγνωσαν καλά πέρασα βερνίκι νερού.
Πήρα τα ακρυλικά μου κι άρχισα τις δοκιμές.Ζωγράφισα ολόκληρο το φόντο και μετά έφτιαξα τα λουλούδια.

Στο τέλος η τεχνική αναφέρει να περάσουμε bitumen,δεν είχα,αλλά η εναλλακτική υπάρχει και γι΄ αυτό το υλικό.

Παίρνουμε την παλιά,κλασσική "κάμελ" σε κρεμώδη μορφή και την διαλύουμε με white spirit-τη ρευστότητα την καταλαβαίνουμε δουλεύοντας,μέτρια να είναι.

Περνάμε ολόκληρο το ζωγραφισμένο πίνακα και τον αφήνουμε να στεγνώσει.Βάζουμε σε πανάκι ή αν θέλουμε απ΄ευθείας στην επιφάνεια white spirit και τρίβουμε απαλά,ώσπου να φανούν τα χρώματα.

Προσοχή,αυτή η διαδικασία να γίνεται σε καλά αεριζόμενο χώρο ή καλύτερα σε μπαλκόνι,αυλή,γιατί η μυρωδιά είναι πολύ έντονη.Προσωπικά μου προκαλεί πονοκέφαλο.

Περνάμε με βερνίκι νερού.

Είναι μια εύκολη,διασκεδαστική τεχνική,απλά χρειάζεται προετοιμασία.